Saippuaa, ei sen enempää...
Saippuan valmistaminen on hauskaa! Se on myös helppoa, edullista (voi toki myös olla luksushintaista, jos haluaa) ja ekologista. Nyt on korkea aika vääntää omat saippuat jos haluaa ne pukinkonttiin!
Itse olen juuri tehnyt kamomilla- ja Kastilian saippuaa. Kastilian, eli oliiviöljysaippuasta, puhutaan THE saippuana. Kyseessä on perinteinen resepti ja saippua on hellävarainen kosteuttaja. Saippua on hyvä ja helppo ensikertalaisellekin. Valmistaminen ei voisi juuri helpompaa olla.
Saippuaan tarvitsee ainoastaan:
500g oliiviöljyä
125g vettä
64g lipeää
Aineosat pitää mitata tarkasti grammalleen!
Vettä kaadetaan kannelliseen lasipurkkiin.
Lipeä lisätään veteen.
Kansi päälle ja purkkia liikuttamaan pyörivin liikkein.
Lipeävesi kaadetaan huoneenlämpöiseen öljyyn ja sekoitetaan sähkövatkaimella.
Seos kaadetaan muottiin ja avot - vuorokauden sisällä saippua poistetaan muotista.
Saippua on käyttökelpoinen n. kuukauden kuluttua.
Lipeää pitää käsitellä varoen! Muista suojakäsineet ja -lasit!
Lipeää voi ostaa mm. Lahtisen vahavalmiosta.
Jos joku juttu ihmetyttää, niin netistä saa hyviä vinkkejä ja yksityiskohtaisia ohjeita vaikka miten paljon!
Kamomillasaippua:
100 g kookosrasvaa
100 g kovetettua kasvirasvaa
300 g rypsiöljyä
150 g vahvaa, kylmää kamomillateetä
69 g lipeää
2 tl kuivaa kamomillateetä
Valmistetaan muuten samoin, mutta kookosrasva ja kovetettu kasvisrasva pitää sulattaa ja vahva kamomillatee valmistetaan etukäteen.
Mahtavia saippuoita tulossa :)
Tähän jää koukkuun...
Itse olen juuri tehnyt kamomilla- ja Kastilian saippuaa. Kastilian, eli oliiviöljysaippuasta, puhutaan THE saippuana. Kyseessä on perinteinen resepti ja saippua on hellävarainen kosteuttaja. Saippua on hyvä ja helppo ensikertalaisellekin. Valmistaminen ei voisi juuri helpompaa olla.
Saippuaan tarvitsee ainoastaan:
500g oliiviöljyä
125g vettä
64g lipeää
Aineosat pitää mitata tarkasti grammalleen!
Vettä kaadetaan kannelliseen lasipurkkiin.
Lipeä lisätään veteen.
Kansi päälle ja purkkia liikuttamaan pyörivin liikkein.
Lipeävesi kaadetaan huoneenlämpöiseen öljyyn ja sekoitetaan sähkövatkaimella.
Seos kaadetaan muottiin ja avot - vuorokauden sisällä saippua poistetaan muotista.
Saippua on käyttökelpoinen n. kuukauden kuluttua.
Lipeää pitää käsitellä varoen! Muista suojakäsineet ja -lasit!
Lipeää voi ostaa mm. Lahtisen vahavalmiosta.
Jos joku juttu ihmetyttää, niin netistä saa hyviä vinkkejä ja yksityiskohtaisia ohjeita vaikka miten paljon!
Kamomillasaippua:
100 g kookosrasvaa
100 g kovetettua kasvirasvaa
300 g rypsiöljyä
150 g vahvaa, kylmää kamomillateetä
69 g lipeää
2 tl kuivaa kamomillateetä
Valmistetaan muuten samoin, mutta kookosrasva ja kovetettu kasvisrasva pitää sulattaa ja vahva kamomillatee valmistetaan etukäteen.
Mahtavia saippuoita tulossa :)
Tähän jää koukkuun...
No comments:
Post a Comment